Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Paszteciki z mięsem - przepis dla dzieci

Dla dziecka od 2. roku życia

do 120 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
paszteciki, ciasto francuskie, ciasteczka, ciastka
fot. fgalen_ - Fotolia.com

Paszteciki z mięsem - przepis dla dzieci - składniki

  • 30 dag gotowanego mięsa
  • cebula
  • jajko
  • łyżka tartej bułki
  • olej do smażenia
  • łyżka posiekanej natki
Ciasto
  • 20 dag mąki
  • 120 g masła
  • jajko
  • pół łyżeczki soli
  • białko do smarowania

Paszteciki z mięsem - przepis dla dzieci - sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta posiekaj nożem i szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, wstaw na pół godziny do lodówki. Mięso zmiel w maszynce, cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oleju, wymieszaj z pozostałymi składnikami nadzienia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, powycinaj kwadraty, po nałożeniu nadzienia zroluj i pozlepiaj. Posmaruj białkiem. Piecz w gorącym piekarniku na złoty kolor.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?