Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pasztet dla dzieci

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 150 min.
średni
Oceń :
(4)
separator
pasztet, kanapka
fot. © sarsmis - Fotolia.com

Pasztet dla dzieci - składniki

  • 1 kg łopatki cielęcej,
  • 2 kajzerki,
  • 4 jajka,
  • marchewka,
  • 1/2 selera.

Pasztet dla dzieci - sposób przygotowania

Cielęcinę umyj, pokrój na kawałki, włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Dodaj obrane warzywa i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Bułeczki namocz w wywarze, odciśnij. Mięso trzykrotnie zmiel, przy ostatnim mieleniu dodaj namoczoną bułkę i warzywa. Wymieszaj mięso, jajka i przyprawy. Jeśli masa będzie sucha, dodaj wywaru. Blachę posmaruj olejem i posyp tartą bułką. Włóż masę, posyp bułką. Piecz w temperaturze 180°C około godziny. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, czy pasztet jest upieczony.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?