Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczona ryba z jabłkiem

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Pieczona ryba z jabłkiem - składniki

  • duże jabłko
  • ok. 100 g ryby (np. sola)
  • mąka do panierowania ryby
  • łyżeczka masła
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Pieczona ryba z jabłkiem - sposób przygotowania

Rybę umyj, osusz, posyp odrobiną soli i pieprzu, oprósz mąką i obsmaż krótko z obu stron. Jabłko obierz, wydrąż, pokrój w kostkę i podduś w garnuszku z małą ilością wody. Rybę i jabłko przełóż na folię aluminiową, połóż na wierzchu łyżeczkę masła, zawiń. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 25 minut. Podaj skropioną sokiem z cytryny.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem jabłek
Polecamy: Dorsz w sosie pomarańczowym


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?