Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczone ananasy z kremem kokosowym

Dla dziecka od 2. roku życia

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pieczone ananasy z kremem kokosowym - przepis na deser
fot. materiały prasowe Termisil

Pieczone ananasy z kremem kokosowym - składniki

  • 2 świeże ananasy
  • 300 ml kremu kokosowego
  • 100 g brązowego cukru,
  • 150 g wiórków kokosowych,
  • 150 g rodzynek,
  • kilka liści mięty do dekoracji.

Pieczone ananasy z kremem kokosowym - sposób przygotowania

Odetnij górną i dolną część ananasa. Następnie obierz ze skóry (najlepiej ustawiając owoc pionowo i piłując od góry do dołu). Wydrąż środek ananasa, a następnie pokrój go na cienkie plasterki.  
Plasterki ułóż warstwami w żaroodpornym naczyniu, posypując każdą z nich brązowym cukrem. Następnie polej wszystko kremem kokosowym, posyp wiórkami i rodzynkami.
Upiecz wszystko w temperaturze 160ºC przez 35 min. Na ostatnie 10 minut pieczenia zdejmij pokrywę naczynia. Podawaj ze świeżą miętą.

Źródło: materiały prasowe Termisil

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?