Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczone jabłka z żurawiną i migdałami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pieczone jabłko z żurawiną i cukrem pudrem
fot. fotolia

Pieczone jabłka z żurawiną i migdałami - składniki

  • 4 duże jabłka
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • szczypta cynamonu
  • 4 łyżki wody
  • cukier puder

Pieczone jabłka z żurawiną i migdałami - sposób przygotowania

Suszoną żurawinę, płatki migdałowe, płynny miód mieszamy z odrobiną wody i odstawiamy. Następnie myjemy jabłka i odcinamy ich górną część (z ogonkiem). Wycinamy z jabłek pestki (całe gniazda), nacieramy je od środka cynamonem i dodajemy przygotowany słodki farsz.  Tak przygotowane jabłka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160-180 st. C na 20 minut. Po upieczeniu, posypujemy deser cukrem pudrem. Smacznego!

Źródło: materiały Bakalland

Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Strucla z jabłkami i dżemem

Pieczone jabłka z żurawiną i migdałami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?