Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczone paluszki rybne

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
Pieczone paluszki rybne - dania z ryb dla dzieci/ Babyonline.pl
fot. Blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Pieczone paluszki rybne - składniki

(dla 2 osób)
Składniki na tortillę:
  • 1/2 szklanki mąki
  • 50 ml gorącej wody
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
Składniki na paluszki rybne:
  • filet z dorsza
  • jajko
  • bułka tarta
  • siemię lniane
  • 1/2 cytryny
  • szczypta soli

Pieczone paluszki rybne - sposób przygotowania

Składniki na tortillę wyrób i podziel na dwie kulki. Rozwałkuj je na bardzo cienkie placki. Każdy placek przełóż na mocno rozgrzaną patelnię i smaż go beż użycia oleju obustronnie po 40 sekund. 
Rybę opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Następnie oprósz solą i skrop je sokiem z cytryny. Wstaw na moment do lodówki. W międzyczasie roztrzep jajko, połącz bułkę tartą z siemieniem lnianym. Każdy kawałek ryby obtocz w jajku i bułce i połóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut. Gotowe paluszki rybne przełóż na tortillę. Dodaj sałatę i pomidory.

Zobacz inne przepisy na dania z ryby dla dziecka

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".
 


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?