Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierogi z botwinką

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
pierogi, pierożki
fot. MartaSzloser - Fotolia.com

Pierogi z botwinką - składniki

  • 250 g botwinki
  • 100 bryndzy, fety, oscypka
  • 100 g twarogu śmietankowego
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżka masła lub oliwy
  • sól, pieprz

Pierogi z botwinką - sposób przygotowania

Botwinkę umyć i oczyścić, posiekać i podsmażyć. Dodać sól, pieprz, czosnek. Odstawić i dodać starty ser i twaróg, na końcu wbić jajko. Nie smażyć. Masą nadziewać pierożki.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?