Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierożki jagodowe

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Pierożki jagodowe - składniki

  • 2 szklanki mąki
  • łyżeczka masła
  • woda
  • szklanka jagód
  • sól

Pierożki jagodowe - sposób przygotowania

Z mąki, masła i wody zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj wałeczek. Pokrój na równe kawałki. Z każdego uformuj placuszek, włóż po łyżeczce jagód, zaklej. Pierożki wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i gotuj, aż wypłyną. Możesz polać jogurtem lub śmietanką.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Słodkie łazanki

Pierożki jagodowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?