Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierożki z gryką - przepis dla dzieci

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 45 min.
trudny
Oceń :
(1)
separator
pierogi
fot. Barbara Dudzińska - Fotolia.com

Pierożki z gryką - przepis dla dzieci - składniki

  • 40 dag mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 15 dag kaszy gryczanej
  • 10 dag białego sera
  • łyżka masła
  • cebula
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Pierożki z gryką - przepis dla dzieci - sposób przygotowania

Do mąki dodaj olej, sól, wlej pół szklanki wody. Wyrób, by powstało gładkie ciasto. Ugotuj kaszę gryczaną, zmiel z serem. Posiekaj cebulkę i zeszklij ją na rozgrzanym maśle, dodaj do kaszy i sera, razem z jajkiem i majerankiem. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego szklanką kółka, nakładaj na nie farsz. Złóż na pół, zlep brzegi. Gotuj kilka minut w osolonym wrzątku.

Pierożki z gryką - przepis dla dzieci - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?