Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierożki z truskawkami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Pierożki z truskawkami - składniki

Ciasto:
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 jajko,
  • pół szklanki wody,
  • szczypta soli.
Nadzienie:
  • 25 dag sera twarogowego,
  • 30 dag truskawek,
  • 1 łyżka cukru pudru.

Pierożki z truskawkami - sposób przygotowania

Z mąki, jajka, wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj cienko, wykrawaj krążki lub kwadraty. Owoce umyj, osącz. Twaróg rozetrzyj z cukrem, wymieszaj z owocami. Na krążki lub kwadraty nakładaj nadzienie serowo-owocowe i zlepiaj brzegi. Pierogi wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnię wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane masłem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?