Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Piersi z kurczaka pieczone w rękawie

do 50 min.
łatwy
Oceń :
(28)
separator
pierś z kurczaka, zioła, pieczenie, danie, potrawa, drób, kuchnia
fot. Fotolia

Piersi z kurczaka pieczone w rękawie - składniki

  • 2 piersi z kurczaka - QAFP
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól
  • ziołowa przyprawa (2 łyżki oliwy, łyżka suszonego tymianku, rozmarynu i bazylii)
  • natka pietruszki

Piersi z kurczaka pieczone w rękawie - sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Każdą natrzyj sokiem z cytryny, odrobiną pieprzu i soli. Przygotuj ziołową przyprawę: 2 łyżki oliwy zmieszaj z łyżką suszonego tymianku, rozmarynu i bazylii. Piersi natrzyj ziołami i odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Mięso umieść w rękawie do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C około 45 minut. Po tym czasie wyjmij mięso z piekarnika, rozetnij rękaw, posyp posiekaną natką pietruszki. Wstaw je znów do piekarnika jeszcze na 15 minut, żeby kurczak ładnie się przyrumienił. Podawaj z zieloną sałatą z winegretem i purée ziemniaczanym lub ryżem.

Piersi z kurczaka pieczone w rękawie - dodatkowe informacje

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?