Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierwszy przecier z warzyw i mięsa

Dla dziecka od 6. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Pierwszy przecier z warzyw i mięsa - składniki

  • 1/2 średniej młodej marchwi,
  • 1/2 małego ziemniaka,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • 20 g surowego mięsa z piersi indyka,
  • 90 ml wody.

Pierwszy przecier z warzyw i mięsa - sposób przygotowania

Marchew i ziemniaka umyj, obierz i opłucz. Do zagotowanej wody wrzuć pokrojone w cząstki warzywa i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Osobno ugotuj mięso. Następnie dodaj je (bez wywaru) do warzyw. Dodaj do nich także oliwę z oliwek i wszystko zmiksuj. Potrawę zagotuj, a następnie po schłodzeniu (kropla potrawy na przegubie dłoni powinna dawać wrażenie ciepła) podawaj dziecku.
1 porcja = 150 g + 10 g ugotowanego chudego mięsa z piersi indyka
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?