Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pikantne spagetti bolognese

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Pikantne spagetti bolognese - składniki

  • Sos Boloński Italia (1 opakowanie)
  • makaron spaghetti (300 g)
  • mięso mielone (300 g)
  • olej (3 łyżki)
  • papryczka chilli (1 sztuka)
  • pomidor (2 sztuki)
  • sól (do smaku)

Pikantne spagetti bolognese - sposób przygotowania

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu w posolonej wodzie. Mięso podsmaż na oleju (10 minut). Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody i wlej do mięsa, mieszając zagotuj. Papryczkę pokrój w drobną kostkę i połącz z mięsem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut od czas do czasu mieszając. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do sosu na 2 minuty przed końcem gotowania. Podaj z makaronem. Możesz posypać tartym parmezanem.

Pikantne spagetti bolognese - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika



źródło: Nikola
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?