Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Piknikowe kanapeczki - nasze propozycje

| 22.02.2011, aktualizacja: 04.05.2015 | 0

Majówkowy piknik nie może obyć się bez kanapek. Oto propozycje zdrowych, kolorowych i atrakcyjnych kanapeczek dla twojego dziecka.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)

Pirackie kanapki

Składniki:
– 50 g białego tłustego sera,
– 2 łyżki mleka skondensowanego,
– mielona słodka papryka,
– sól kamienna,
– kilka rzodkiewek,
– kawałek świeżego ogórka.

Sposób przygotowania:
Rzodkiewki umyj, opłucz, zetrzyj na grubej tarce. Ser twarogowy pomieszaj z mlekiem, szczyptą soli i odrobiną papryki w proszku. Dodaj starte rzodkiewki i całość delikatnie wymieszaj dwoma widelcami. Gotową masę nakładaj na małe kromki z bułeczki typu graham. Kanapeczki udekoruj plastrami rzodkiewki i ogórka. Zamiast rzodkiewek możesz dodać do sera drobno posiekany szczypiorek albo koperek. Wzbogacą pastę w witaminę C.
Porcja dla dziecka: 3 kanapki.

Czytaj też: Zdrowe przekąski dla dzieci

Ziołowe kanapki z szynką

Składniki:
- 2 kromki bułki wrocławskiej
- plasterki szynki
- 2 plasterki serka, np. Hochland
- łyżeczka masła
- do dekoracji świeże listki bazylii i szałwii
- pomidor
- zielony groszek z puszki

Sposób przygotowania:
Kromki posmaruj cieniutko masłem, połóż na nich plasterki sera i szynki. Ostrym nożem okrój ser i szynkę tak, by miały kształt kromek bułki. Z ziół zrób włoski, z groszku oczka, a z pomidora uśmiechniętą buzię.

Polecamy: Co zabrać do jedzenia na majówkowy piknik?

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?