Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pirackie kanapki z rzodkiewką

Dla dziecka od 2. roku życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
kanapka, rzodkiewka, ogórek, twarożek
fot. © Corinna Gissemann - Fotolia.com

Pirackie kanapki z rzodkiewką - składniki

  • 50 g białego tłustego sera,
  • 2 łyżki mleka skondensowanego,
  • mielona słodka papryka,
  • sól kamienna,
  • kilka rzodkiewek,
  • kawałek świeżego ogórka.

Pirackie kanapki z rzodkiewką - sposób przygotowania

Rzodkiewki umyj, opłucz, zetrzyj na grubej tarce. Ser twarogowy pomieszaj z mlekiem, szczyptą soli i odrobiną papryki w proszku. Dodaj starte rzodkiewki i całość delikatnie wymieszaj dwoma widelcami. Gotową masę nakładaj na małe kromki z bułeczki typu graham. Kanapeczki udekoruj plastrami rzodkiewki i ogórka.
Zamiast rzodkiewek możesz dodać do sera drobno posiekany szczypiorek albo koperek. Wzbogacą pastę w witaminę C.
Porcja dla dziecka: 3 kanapki
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?