Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jabłka smażone w cieście

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(10)
separator
Jabłka w cieście
fot. Fotolia

Jabłka smażone w cieście - składniki

  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 1 jajo
  • 1 średnie jabłko
  • 1 łyżka masła 
  • 1 łyżeczka cukru

Jabłka smażone w cieście - sposób przygotowania

Mleko, mąkę, jajo, cukier zmiksuj lub starannie wymieszaj. Jabłko umyj, obierz, opłucz, wydrąż środek, pokrój w plastry. Rozgrzej masło na małej patelni i ułóż krążki jabłka zanurzone w cieście. Smaż jabłka w cieście na złoty kolor. Podawaj na podwieczorek z sokiem, herbatką owocową albo z naturalnym jogurtem.

Wypróbuj inne przepisy idealne na podwieczorki

Jabłka smażone w cieście - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?