Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Placuszki twarogowe

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Placuszki twarogowe - składniki

  • 2 jajka 
  • 200 g twarogu 
  • 2 łyżki cukru 
  • 2 łyżki mąki pszennej 
  • płaska łyżeczka cukru waniliowego
  • olej rzepakowy do smażenia

Placuszki twarogowe - sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę i twaróg. Mieszaj, aż składniki się połączą. Białka ubij na pianę, dodaj do masy. Rozgrzej patelnię, nakładaj łyżką masę. Smaż około minuty z każdej strony.

Placuszki twarogowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: "Mamo, to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?