Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Placuszki warzywne

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Placuszki warzywne - składniki

  • pół małej dyni (bez skóry i pestek)
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 2 dwie łyżki oliwy z oliwek
  • imbir
  • szczypta soli
  • olej rzepakowy do smażenia

Placuszki warzywne - sposób przygotowania

Dynię obierz ze skóry, oczyść z pestek, pokrój na kilka większych kawałków. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, włóż do dużej miski. Do drugiej miski wbij jaja, dodaj oliwę z oliwek, imbir, sól. Zmiksuj, wlej do miski z dynią. Dodaj mąkę, starannie wymieszaj. Olej dobrze rozgrzej na patelni. Smaż placuszki z obu stron, aż ładnie się przyrumienią.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Placki pomarańczowe

Placuszki warzywne - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?