Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Powidła śliwkowe

Dla dziecka od 3. roku życia

do 180 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
powidła, dżem, marmolada, śliwki, konfitury, konfitura
fot. cook-and-style - Fotolia.com

Powidła śliwkowe - składniki

  • 4 kg śliwek węgierek,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 6 słoików 0,33 l.

Powidła śliwkowe - sposób przygotowania

Śliwki na powidła powinny być bardzo dojrzałe – wtedy nie trzeba dodawać cukru. Owoce umyj, usuń pestki i rozgotuj w niewielkiej ilości wody. Następnie gotuj na niewielkim ogniu, często mieszając (mieszanie zapobiega przypaleniu i przyspiesza odparowywanie). Gdy masa jest gęsta (powidła spadają z łyżki płatami), przełóż ją do gorących słoików i szczelnie zamknij.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?