Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Prawdziwa włoska Carbonara

Dla dziecka od 4. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Prawdziwa włoska Carbonara
fot. materiały prasowe Malma

Prawdziwa włoska Carbonara - składniki

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 100 g boczku
  • 2 żółtka
  • 100 ml śmietanki 36%
  • 50 g parmezanu
  • sól, pieprz

Prawdziwa włoska Carbonara - sposób przygotowania


Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. W trakcie kroimy boczek w paseczki i smażymy, aż się zarumieni. W misce mieszamy żółtka z parmezanem i śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładamy usmażony boczek. Gdy makaron się ugotuje odcedzamy go i dokładamy gorący do sosu. Energicznie mieszamy. Podajemy posypany parmezanem i grubo mielonym pieprzem.

Źródło: materiały prasowe Malma

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem


źródło: Wawrzyniak Paulina
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?