Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Muffinki brownies

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
muffinki brownies - przepisy dla dzieci na babyonline.pl
fot. materiały prasowe Index Food

Muffinki brownies - składniki

Muffiny:
  • 20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania
  • 10 dag miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 10 dag drobnego cukru pudru
  • 3 łyżki mąki
Mus:
  • karmelowy batonik Daim 56 g
  • 5 dag serka mascarpone
  • 5 dag kremowego serka typu Philadelphia

Muffinki brownies - sposób przygotowania

Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na muffinki

Przepis pochodzi z materiału prasowe Index Food.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?