Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Babeczki z gruszką

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Babeczki z gruszką
fot. Zdjęcia stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Babeczki z gruszką - składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (42 dag)
  • 4 gruszki
  • 10 dag czekolady mlecznej
  • 2 łyżki masła
  • 4 duże jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • szczypta cynamonu
  • masło do wysmarowania foremek

Babeczki z gruszką - sposób przygotowania

Ciasto lekko rozmroź. Małe metalowe foremki wysmaruj masłem, wylep ciastem, jego nadmiar odetnij, nakłuj widelcem.
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój w cząstki.
Czekoladę rozpuść na parze razem z masłem. Przestudź, wymieszaj z jajkami, mąką i cynamonem. Masę rozłóż na ciasto w foremkach, obłóż cząstkami gruszki.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 st. C, aż masa się zetnie (ok. 35 minut).

Zobacz więcej przepisów na dania i desery z gruszkami


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?