Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Mufinki piernikowe z miodem – bezglutenowe

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Muffinki piernikowe - bezglutenowe; przepisy dla dzieci na Babyonline.pl
fot. materiały prasowe TOK TOK/ 3PAULY

Mufinki piernikowe z miodem – bezglutenowe - składniki

  • 150 g margaryny bezmlecznej
  • 200 g miodu
  • 50 g nierafinowanego cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 250 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3 Pauly
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej

Mufinki piernikowe z miodem – bezglutenowe - sposób przygotowania

Ubij masło z miodem tak, aby powstała kremowa konsystencja. Następnie dodaj cukier i jajka, całość dokładnie wymieszaj. 
W drugiej misce umieść suche składniki, czyli bezglutenową mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. 
Suchą mieszankę łyżka po łyżce dodawaj do mokrej mieszanki i mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. 
Wyłóż blachę do mufinek papierowymi foremkami i nałóż do nich równe porcje ciasta. Foremki powinny być napełnione mniej więcej do połowy.
Włóż blachę do rozgrzanego do 175⁰ C piekarnika i piecz na środkowej półce około 20 min. 
Po schłodzeniu muffinki udekoruj białym lukrem, skórką pomarańczową i oprósz odrobinką kakao lub cynamonu. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na bezglutenowe potrawy


źródło: Materiały prasowe TOK TOK/ 3PAULY
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?