Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Chrupiąca tarta orzechowa ze słodką polewą

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Chrupiąca tarta orzechowa ze słodką polewą
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Chrupiąca tarta orzechowa ze słodką polewą - składniki

  • 20 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • żółtko
  • 2 łyżki wody
  • 30 dag orzechów włoskich
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki miodu
  • polewa czekoladowa

Chrupiąca tarta orzechowa ze słodką polewą - sposób przygotowania

Masło posiekaj z mąką, rozetrzyj w palcach. Dodaj cukier, żółtko i wodę, zagnieć kruche ciasto, schłodź.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm. Wylep nim dno i boki formy na tartę. Upiecz na złoty kolor w temp. w 200 st. C. Orzechy przebierz, praż minutę na suchej patelni, przesyp na talerz. Na patelni rozpuść cukier z miodem. Dodaj orzechy, przesmaż, mieszając.
Podpieczony spód posmaruj polewą. Wyłóż na niego orzechy, polej pozostałą polewą.

Zobacz więcej przepisów na ciasta i desery dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?