Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Clafoutis z jagodami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Clafoutis z jagodami
fot. materiały prasowe

Clafoutis z jagodami - składniki

  • 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 250 g jagód lub borówek amerykańskich
  • masło do natłuszczenia foremek

Clafoutis z jagodami - sposób przygotowania

4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

Zobacz więcej prostych przepisów na desery dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Wieluń, producenta serka kanapkowo-sernikowego "Mój Ulubiony".
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?