Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Cukinia nadziewana mięsem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
Cukinia nadziewana mięsem
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Cukinia nadziewana mięsem - składniki

  • 4 cukinie
  • 50 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • czosnek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • ser żółty
  • olej

Cukinia nadziewana mięsem - sposób przygotowania

Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie wydrąż miąższ, tworząc łódeczki. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki. 
Pokrojony miąższ cukinii dodaj do mięsa mielonego i usmaż na patelni z dodatkiem posiekanej cebuli, czosnku i przypraw. Po usmażeniu mięso połącz z kukurydzą.
Cukinie nafaszeruj usmażonym mięsem, posyp startym serem. Łódeczki cukinii ułóż na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia lub w brytfannie. Piecz w temp. 180 st. C przez mniej więcej 30 minut. Podawaj na gorąco z ostrym sosem pomidorowym.

Zobacz więcej przepisów na dania z warzyw dla małego dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

Yvone
Yvone | 2016-07-13 17:09 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

hello czytam dla dziecka od 2 roku zycia. A na koncu podawaj z ostrym sosem pomidorowym chyba jakas pomylka.

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?