Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Czekolada żurawinowa

Dla dziecka od 2. roku życia

do 80 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Czekolada żurawinowa - przepis
fot. materiały prasowe

Czekolada żurawinowa - składniki

  • 400 g gorzkiej kuwertury
  • szczypta mielonego kardamonu
  • 40 g orzechów włoskich
  • 200 g suszonych żurawin

Czekolada żurawinowa - sposób przygotowania

Kuwerturę (czekolada o wysokiej jakości) podziel na kawałki i roztop. Dodaj kardamon.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, a następnie umieść na niej kwadratową formę do pieczenia (ok. 20 cm x 20 cm). Umieść w niej kuwerturę, zostawiając 1-2 łyżki stołowe na później. Posyp rozdrobnionymi orzechami i żurawiną. Dodaj resztę kuwertury. Odstawić, aby stwardniała.
Tak przygotowaną czekoladę połam lub potnij na kawałki.

Wskazówka: Czekolada żurawinowa doskonale nadaje się na prezent. Można uzyskać inny aromat dodając cynamon, chili, pieprz różowy lub wanilię.

Wartości odżywcze (1 kawałek):
Wartość energetyczna: 182 kcal  / 763 kJ
Białko: 2,1 g
Tłuszcz: 10,1 g
Węglowodany: 20 g

Polecamy: Kurczak z sosem czekoladowym


źródło: materiały prasowe Media in PR
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?