Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pianka z buraków

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
pianka z buraków
fot. mat. pras.

Pianka z buraków - składniki

  • Pół kilograma buraków
  • Sos sałatkowy do mizerii Knorr
  • 100 ml śmietanki 30 %
  •  5 jajek
  • Cytryna
  • 40 g jogurtu naturalnego
  •  2 łyżki posiekanych ziół: natki pietruszki i szczypiorku
  • Łyżka masła
  • Łyżka octu
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Pianka z buraków - sposób przygotowania

Ugotowane na miękko buraki zalej łyżką octu i odstaw do ostygnięcia. Później je obierz i zmiel. Buraki, śmietankę i jajka starannie zmiksuj na gładką masę. Następnie dopraw ją solą, pieprzem, cukrem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Do foremek wysmarowanych masłem wlej masę buraczaną do 1/3 wysokości naczyń. Następnie przełóż je do blaszki. Blaszkę wypełnij wodą do połowy wysokości i wstaw ją do piekarnika, wcześniej nagrzanego do temperatury 180⁰C. Pianki z buraków piecz przez pół godziny w sugerowanej temperaturze. Sos sałatkowy do mizerii, który charakteryzuje się intensywnym, ziołowym smakiem i aromatem wymieszaj ze śmietaną, jogurtem i świeżymi, drobno posiekanymi ziołami. Z tak przygotowanym dressingiem podawaj gotowe pianki z buraków.

Zobacz też przepisy na inne dania z buraków
 

Pianka z buraków - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Knorr
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?