Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Deser z musem czekoladowym i wiśniowym

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Deser z musem czekoladowym i wiśniowym; przepisy dla dzieci
fot. materiały prasowe Almette

Deser z musem czekoladowym i wiśniowym - składniki

(dla 2 osób)
Mus czekoladowy:
  • 200 g gorzkiej czekolady min. 60% kakao
  • 6 jajek
  • 60 g cukru pudru 
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
Mus wiśniowy:
  • 1 serek Almette fruit z wiśnią i żurawiną
  • 1/2 jogurtu

Deser z musem czekoladowym i wiśniowym - sposób przygotowania

Przygotuj mus czekoladowy: Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w wodzie, dodaj skórkę otartą z pomarańczy. Wszystko wymieszaj. Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj wraz z cukrem na puszystą masę. Białka ubij na sztywno. Połącz masę czekoladową z żółtkami i stopniowo dodawaj pianę z białek. Całość delikatnie zamieszaj.
Przygotuj mus wiśniowy: Serek Almette fruit z wiśnią i żurawiną połącz z jogurtem. 
W salaterce lub szerszej szklance układaj naprzemiennie mus czekoladowy i mus wiśniowy. Na wierzchu połóż wisienkę (może być kandyzowana). 
Deser schładzaj w lodówce przez godzinę.

Przepis autorstwa Davida Gaboriauda.

Zobacz inne przepisy dla desery dla dziecka

Deser z musem czekoladowym i wiśniowym - dodatkowe informacje

- liczba porcji: 2



źródło: materiały prasowe Almette
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?