Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Drobiowe pulpety po grecku

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Drobiowe pulpety po grecku
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Drobiowe pulpety po grecku - składniki

  • 50 dag mielonego mięsa z kurczaka
  • duża cebula
  • jajko
  • mąka
  • sól, pieprz
na sos:
  • garść szpinaku
  • 6 dag masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki wywaru z gotowania pulpetów
  • 10 dag sera typu feta 
  • bazylia do dekoracji

Drobiowe pulpety po grecku - sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno posiekać. W misce wymieszać mięso, cebulę, jajko, sól, i pieprz. Z mięsa formować podłużne pulpety, obtoczyć w mące i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia w lekko posolonym wrzątku.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę, przesmażyć. Ciągle mieszając, dodawać partiami wywar z pulpetów. Do powstałego sosu dodać fetę i zmiksować. Wymieszać ze szpinakiem. Gotowym sosem polać pulpety i gotować jeszcze kilka minut.

Zobacz więcej przepisów na pulpety na obiad dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?