Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Duszony rabarbar

do 240 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Duszony rabarbar - przepisy na Babyonline.pl
fot. Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl

Duszony rabarbar - składniki

  • 1 kg rabarbaru
  • 40-50 dag cukru

Duszony rabarbar - sposób przygotowania

Umyj rabarbar, nie obieraj. Pokrój rabarbar na kawałki, wrzuć do garnka z grubym dnem i zasyp cukrem. Odstaw na godzinę, może dwie, aż puści sok. Po tym czasie duś pod przykryciem przez około 10 minut. Przełóż do słoików, zakręć. Gotowe.

Zobacz inne przepisy z rabarbarem

Przepis, wykonanie i zdjęcie: Beata Połatyńska
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?