Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Frittata ze szpinakiem

Dla dziecka od 3. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Fritata ze szpinakiem
fot. mat. pras.

Frittata ze szpinakiem - składniki

  • warzywa na patelnię ze szpinakiem Hortex – 1 opakowanie
  • 150 g sera feta
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • ew. łyżeczka czarnego sezamu
  • świeży tymianek lub oregano
  • sól, pieprz

Frittata ze szpinakiem - sposób przygotowania

Warzywa na patelnię przesmaż na maśle. Jajka dokładnie wymieszaj ze śmietanką, przyprawą z saszetki, solą i pieprzem, po czym zalej nimi warzywa. Wierzch posyp równomiernie pokruszonym serem feta i ewentualnie sezamem, a następnie całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 30 minut (z funkcją grilla, na najwyższym poziomie). Gotową frittatę można na koniec posypać świeżymi ziołami (np. listkami tymianku lub oregano).

Zobacz więcej przepisów nadania z jajkami


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Hortex, producenta mrożonek warzywnych
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?