Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Gofry ze szpinakiem

Dla dziecka od 3. roku życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Gofry ze szpinakiem
fot. materiały prasowe Knorr

Gofry ze szpinakiem - składniki

Ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta ostrej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej Delikat
  • 100 g margaryny
Szpinak:
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 1 opakowanie sosu do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowego
  • 1 mała cebula
  • 100 g suszonych pomidorów
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • 100 g żółtego sera
  • 200 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Gofry ze szpinakiem - sposób przygotowania

Ciasto:
Ubij białka na sztywną pianę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszaj i dodaj do nich ubitą pianę. Rozgrzej gofrownicę i piecz w niej gofry. Gofr powinien piec się 3-4 minuty.
 
Szpinak:
Pokrój cebulę i zarumień ją na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do niej rozmrożony i odsączony szpinak oraz suszone pomidory pokrojone w kostkę. Wszystko chwilę smaż. 
Śmietankę zmieszaj z sosem do szpinaku i dodaj go do warzyw.
Całość zmieszaj i gotuj przez chwilę. Kiedy sos zgęstnieje, posyp go papryką. Szpinakowy farsz nałóż na gofry, wierzch dania ozdób startym serem żółtym. 
 
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Gofry ze szpinakiem - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: materiały prasowe Knorr
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?