Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Grzyby zapiekane z makaronem

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Grzyby zapiekane z makaronem
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Grzyby zapiekane z makaronem - składniki

  • 50 dag pieczarek (lub grzybów mieszanych)
  • 250 g makaronu
  • 2 cebule
  • szklanka śmietany 18-proc.
  • 2 jajka
  • masło
  • 3 łyżki żółtego sera (startego)
  • tymianek 
  • sól
  • pieprz

Grzyby zapiekane z makaronem - sposób przygotowania

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź. Pieczarki pokrój na plasterki i podsmaż na maśle (inne grzyby duś aż będą miękkie). Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i również podsmaż.
Ugotowany makaron wymieszaj z cebulą i pieczarkami.
Śmietanę roztrzep z jajkami, solą i pieprzem. Dodaj posiekanego tymianku.
Makaron przełóż do kokilek. Zalej masą śmietanowo-jajeczną i posyp odrobiną żółtego sera. Zapiekaj w piekarniku o temp. 180 st. C ok. 20 minut.
Przed podaniem posyp świeżym tymiankiem.

Zobacz więcej przepisów na dania obiadowe dla całej rodziny


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?