Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Hiszpańska paella

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Hiszpańska paella
fot. Fotolia

Hiszpańska paella - składniki

  • 20 dag ryżu do paelli
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 czerwone papryki
  • 50 dag mieszanych mrożonych owoców morza
  • 40 dag mrożonych krewetek
  • cytryna
  • 15 dag mrożonego groszku
  • łyżka masła
  • nitka szafranu
  • pęczek natki
  • sól
  • pieprz

Hiszpańska paella - sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i gotować 30 min pod przykryciem na małym ogniu.
Owoce morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem i dusić kolejne 10 minut. Dodać owoce morza, krewetki oraz groszek i gotować jeszcze 20 minut.
Masło rozgrzać w rondelku i wymieszać z szafranem. Dodać do ryżu, następnie dokładnie wymieszać, przyprawić solą oraz pieprzem. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Gotową paellę posypać natką.

Zobacz więcej przepisów na obiady dla całej rodziny


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Halina
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?