Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jajeczna roladka

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Jajeczna roladka - przepisy dla dzieci na Babyonline.pl
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Jajeczna roladka - składniki

  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 pomidora
  • 1/3 cukinii
  • żółty ser
  • szczypiorek
  • szczypta soli

Jajeczna roladka - sposób przygotowania

Warzywa dokładnie umyj (pomidora sparz wrzątkiem i zdejmij z niego skórkę). Pokrój je w drobną kosteczkę. Jaja, mąkę i mleko zmiksuj do uzyskania puszystej masy. Na koniec dodaj pokrojone warzywa oraz szczyptę soli i całość dokładnie wymieszaj. Masę wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15-20 minut. Kiedy omlet będzie gotowy, posyp go odrobiną startego żółtego sera oraz posiekanym szczypiorkiem i zwiń jak roladę.

Zobacz inne przepisy na dania z jajek dla dzieci

Przepis, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: blog kulinarny "Zajadam Szpinak"


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?