Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
jajecznica, jajka
fot. © Barbara Pheby - Fotolia.com

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem - składniki

  • jajko,
  • 2 płaskie łyżeczki masła,
  • 1 łyżka mleka,
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku.

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem - sposób przygotowania

Szczypiorek opłucz i osusz, pokrój. Jajo umyj pod bieżącą wodą i sparz wrzątkiem (przez minutę). Zagotuj wodę. Spodeczek uprzednio posmarowany masłem postaw na naczyniu z wrzącą wodą. Wybij na niego jajo, dodaj łyżkę mleka, wymieszaj wszystko i ogrzewaj jajecznicę aż do ścięcia się białka. Zanim podasz dziecku potrawę, posyp ją szczypiorkiem.

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?