Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kąski drobiowe w chrupiącym cieście

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Kąski drobiowe w chrupiącym cieście
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Kąski drobiowe w chrupiącym cieście - składniki

  • 1 kg piersi z kurczaka lub indyka
  • olej do smażenia
 na ciasto:
  • 150 g mąki tempura (azjatycka mieszanka mąki do panierowania)
  • 1 jajko
  • 200 ml wody
  • sól

Kąski drobiowe w chrupiącym cieście - sposób przygotowania

W misce wymieszaj mikserem mąkę, zimną wodę, jajko, sól. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki pszennej i ponownie wymieszaj.
Mięso pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej olej. Wrzucaj do niego partiami moczone w cieście kawałki mięsa i smaż w głębokim tłuszczu, aż zrobią się złote.
Osącz na ręczniku.

Zobacz więcej przepisów na kurczaka dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?