Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kisiel rabarbarowo-truskawkowy

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Kisiel rabarbarowo-truskawkowy
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Kisiel rabarbarowo-truskawkowy - składniki

  • laska rabarbaru
  • 6 sztuk dojrzałych truskawek
  • szklanka wody
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżka cukru (opcjonalnie)

Kisiel rabarbarowo-truskawkowy - sposób przygotowania

Owoce dokładnie umyj. Rabarbar obierz ze skórki, pokrój na niewielkie kawałki, a następnie zalej wodą (ewentualnie dodaj cukier) i gotuj ok. 10 minut. Włóż pokrojone truskawki i gotuj przez kolejne kilka minut. Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody i mieszaj do momentu, aż kisiel zgęstnieje. Gotowy kisiel przelej do pucharków. Najlepiej smakuje przestudzony, ale jeszcze lekko ciepły.

Zobacz więcej domowych deserków dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?