Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kluski śląskie

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Kluski śląskie - przepisy dla dziecka na Babyonline.pl
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Kluski śląskie - składniki

  • 300 g ugotowanych ziemniaków
  • żółtko (użyłam jajko przepiórcze)
  • 75 g mąki ziemniaczanej

Kluski śląskie - sposób przygotowania

Ugotowane (najlepiej poprzedniego dnia) ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj do nich mąkę ziemniaczaną i żółtko. Ciasto zagnieć i uformuj w dłoniach małe kuleczki. Trzonkiem drewnianej łyżki zrób w nich wgłębienie. Kluseczki wrzuć do gotującej się osolonej wody. Gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Podawaj z sosem warzywnym lub rozpuszczonym masełkiem.

Zobacz inne przepisy na kluski dla dziecka

Przepisy, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: Zajadam szpinak


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?