Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Konfitura z malin

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Konfitura z malin
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Konfitura z malin - składniki

  • 1 kg malin
  • 2 szklanki wody lub soku z malin
  • 1,25 kg cukru

Konfitura z malin - sposób przygotowania

Maliny przebrać. Cukier rozpuścić w soku z malin lub wodzie. Do gorącego syropu wkładać maliny partiami, a gdy wszystkie się zanurzą odstawić do przestudzenia i po godzinie znów wolno podgrzewać do wrzenia. Przynajmniej trzykrotnie należy maliny podgrzewać i studzić. W czasie studzenia zdejmować zbierającą się na powierzchni pianę. Gotową konfiturę nakładać do słoików i dokładnie zamykać.

Zobacz więcej przepisów na przetwory z owoców


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?