Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Koperty szpinakowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
koperty szpinakowe
fot. materiały prasowe

Koperty szpinakowe - składniki

  • 1 łyżka Masła Ekstra ,,Piątnica”
  • szpinak mrożony
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • sól, pieprz do smaku
  • serek wiejski
  • ciasto francuskie
  • 1 jajko

Koperty szpinakowe - sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić, umieścić w garnku i gotować (często mieszając), aż do momentu wyparowania nadmiaru wody. Następnie dodać masło, śmietankę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Gdy szpinak wystygnie, dodać serek wiejski odsączony z powstałego na górze płynu i dokładnie wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć wzdłuż na pół, a następnie wycinać równe kwadraty. Na środek każdego nałożyć łyżkę farszu szpinakowego i tworzyć koperty, sklejając rogi ciasta francuskiego na środku. Na koniec posmarować koperty roztrzepanym jajkiem i piec w rozgrzanym do 180st.C piekarniku na złoty kolor ok. 25 minut.

Zobacz więcej przepisów ze szpinakiem


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki OSM Piątnica, producenta nabiału
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

nadia
nadia | 2017-01-20 21:44 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

fajny przepis. pyszna kolacja dla 3 latka. proponuję zamiast serka wiejskiego dać serek o gładkiej konsystencji np. naturalny Bieluch

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?