Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Krakersy z kozim serem i koperkiem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 120 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Krakersy z kozim serem i koperkiem - przepisy na Babyonline.pl
fot. Blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Krakersy z kozim serem i koperkiem - składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 120 g sera koziego (startego na tarce)
  • 4 łyżki schłodzonego masła
  • 3 łyżki koperku
  • 5-6 łyżek śmietany

Krakersy z kozim serem i koperkiem - sposób przygotowania

Mąkę, starty ser i schłodzone masło zagnieć. Następnie dodaj śmietanę i posiekany koperek. Wyrób dokładnie. Ciasto powinno wyjść elastyczne i miękkie. Gotowe ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie rozwałkuj je bardzo cienko, najlepiej na papierze do pieczenia. Podsyp mąką, jeżeli to konieczne. Foremką wytnij kółeczka. Każdy krakers ponakłuwaj widelcem. Piecz w temperaturze 200°C przez 10-15 min do uzyskania złotego koloru.

Zobacz inne przepisy na przekąski dla dziecka 

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?