Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kurczak miętowo-morelowy

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Kurczak miętowo-morelowy
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Kurczak miętowo-morelowy - składniki

  • 2 duże podwójne piersi z kurczaka
  • ok. 10 moreli
  • pęczek mięty
  • 2 łyżeczki masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Kurczak miętowo-morelowy - sposób przygotowania

Podwójne piersi z kurczaka rozdziel na połówki. W każdej wytnij cienkim nożem kieszeń i natrzyj w środku solą i pieprzem. Listki mięty oderwij od gałązek. Połowę posiekaj i utrzyj z miękkim masłem. Owoce umyj, przekrój na połówki i usuń pestki.
Na morele nałóż masę miętową i włóż do kieszeni w mięsie. Zepnij wykałaczkami, skrop oliwą i ułóż w formie do pieczenia. Pozostałe listki zamocz w oliwie i ułóż na mięsie. Przygotowane danie wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i piecz ok. 30 minut.

Zobacz więcej przepisów z drobiem dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?