Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami
fot. materiały prasowe

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami - składniki

  • 300 g wstępnie ugotowanego kuskusu
  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 400 g brzoskwiń w puszce
  • bulion
  • 20 g szałwii
  • 50 g masła
  • sos sojowy
  • 100 g selera
  • 30 g świeżej mięty
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól
  • pieprz

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami - sposób przygotowania

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.

Zobacz więcej przepisów na przekąski i pomysły na podwieczorki dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych firm Olitalia i Valfrutta
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?