Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Leczo z kiełbaską jałowcową

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Leczo - przepisy na Babyonline.pl
fot. materiały prasowe Appetita

Leczo z kiełbaską jałowcową - składniki

  • 4 pomidory 
  • 3 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 2 papryki zielona
  • 3 ogórki kiszone bądź małosolne
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 500 g kiełbasy jałowcowej
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 10-15 sztuk zielonych oliwek
  • przyprawa do leczo 
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Leczo z kiełbaską jałowcową - sposób przygotowania

Papryki oraz pomidory umyj i pokrój w grubą kostkę. Cebulę pokrój w tzw. piórka. Ogórki pokrój w plasterki. Bakłażana i cukinię umyj, pozostaw skórkę i pokrój najpierw na talarki, a potem na połówki. Czosnek zgnieć lub pokrój w talarki. Kiełbasę pokrój w plasterki. Oliwki można pozostaw w całości lub pokrój w drobne krążki.
Czosnek i cebulkę podsmaż na oliwie z oliwek, dodając sól i pieprz. Dodaj kiełbasę jałowcową i delikatnie podsmaż. Dodaj pokrojone papryki. Po około 10 minutach dodaj bakłażana, cukinię i ogórki, wymieszaj.
Gdy składniki zyskają odpowiednią miękkość, do aromatycznych warzyw dorzuć pokrojone pomidory oraz 1-2 łyżeczki przyprawy do leczo. Całość wymieszaj.
Po kilku minutach dodaj oliwki. Całość gotuj pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Podawaj z ryżem, świeżym pieczywem lub innym ulubionym składnikiem. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na leczo


źródło: materiały prasowe Appetita
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?