Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Łosoś w cieście francuskim

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Łosoś w cieście francuskim
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Łosoś w cieście francuskim - składniki

  • 25 dag ciasta francuskiego
  • 50 dag filetu z łososia bez skóry
  • 1 i 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • jajko
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Łosoś w cieście francuskim - sposób przygotowania

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż razem z cebulą na maśle. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i pół szklanki ryżu. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszaj.
Ciasto francuskie ułóż na papierze do pieczenia. Na środku ciasta ułóż warstwę ryżu. Na niej dwa plastry żółtego sera. Na nim oprószonego solą i pieprzem łososia. Znów dwa plastry sera i nadzienie pieczarkowe. Przykryj pozostałym serem i zawiń w ciasto francuskie.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż ciasto się zarumieni, ok. 30 minut w temp. 200 st. C.

Zobacz więcej przepisów na pyszne zapiekanki dla malucha


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?