Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Łosoś w sosie śmietanowym

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
Łosoś w sosie śmietanowym
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Łosoś w sosie śmietanowym - składniki

  • 40 dag makaronu świderki
  • 10 dag serka topionego
  • 20 dag fileta z łososia bez skóry
  • 350 ml śmietanki kremówki 30 proc.
  • olej do smażenia
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Łosoś w sosie śmietanowym - sposób przygotowania

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Łososia pokrój w sporą kostkę, posól i podsmaż na patelni.
Ser rozpuść w małym garnku, stale mieszając. Do rozpuszczonego sera dodaj posiekany czosnek, kremówkę i podgrzewaj, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
Sos wymieszaj z łososiem, a następnie połącz z makaronem.

Zobacz więcej przepisów na dania z rybką dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?