Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Makaron muszelki z bakłażanem, papryką i selerem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Makaron muszelki z bakłażanem, pomidorami i selerem
fot. materiały prasowe Malma

Makaron muszelki z bakłażanem, papryką i selerem - składniki

  • 200 g makaronu Conchiglie Rigate (muszelki)
  • 1 bakłażan
  • 1 średnia cebula
  • 1 papryka
  • 1/2 pęczka selera naciowego
  • 3 duże pomidory (bez skórki)
  • 4 łyżki śmietanki 30%
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku
  • pietruszka, parmezan (do dekoracji)

Makaron muszelki z bakłażanem, papryką i selerem - sposób przygotowania

Pokrój w plastry bakłażana i usmaż go na niewielkiej ilości oliwy (aż się zarumieni). Dosól go do smaku. Po usmażeniu przełóż go na ręcznik papierowy.
Pokrój cebulę i paprykę, lekko podgrzej je na patelni. Dorzuć cienko posiekany seler naciowy, pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko przypraw do smaku. Następnie wlej śmietankę i podgrzej ją do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec na patelnię dodaj ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszaj.
Potrawę możesz podawać z parmezanem i pietruszką.

Źródło: materiały prasowe Malma

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?