Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Malinowa tarta

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Malinowa tarta
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Malinowa tarta - składniki

  • 20 dag ciasta francuskiego
  • budyń błyskawiczny waniliowy
  • 20 dag przebranych dojrzałych malin
  • galaretka malinowa/truskawkowa

Malinowa tarta - sposób przygotowania

Formę do tarty wyłóż na dnie papierem do pieczenia. Gotowym ciastem wyłóż boki i spód. Nadwyżki ciasta z boków odetnij i ułóż
na cieście w formie.
Środek formy przykryj pogniecionym papierem do pieczenia i wysyp na niego ziarna fasoli lub grochu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C. Po 10 minutach usuń z ciasta papier z ziarnami i dopiecz w środku, ok. 10 minut. Wyjmij z piekarnika i wystudź.
Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do zimnej wody, aby przestygła.
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, tylko w odrobinie mniejszej niż podano ilości wody. Gorący wyłóż na ciasto.
Gdy przestygnie, ułóż na nim maliny i polej lekko tężejącą galaretkę. Odstaw do całkowitego stężenia.

Zobacz więcej przepisów na słodkie przekąski dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?